Elba Garfella estarà al Mur dels Somnis

Redacción El Polideportivo CV

Des de la inauguració de L’Alqueria del Basket, el Mur dels Somnis ha sigut una part molt especial d’aquesta. Situat en l’accés principal a la pista central, és una llista dels jugadors que han arribat a debutar amb el primer equip de Valencia Basket en la màxima categoria nacional o en partit internacional, després d’haver completat en els equips de formació del Club els dos anys previs al seu debut.

Tres jugadors (Álex Vera, Ion Galarza, Guillem Ferrando) i una jugadora (Lorena Segura) van poder unir el seu nom als il·lustres que ja apareixien al Mur amb la creació de la instal·lació, que és un exemple per a tots els integrants de la casa del bàsquet europeu de formació. Millán Jiménez, Claudia Contell, Paula García, Alejandro Bellver i Awa Fam també han complit amb els requisits i seran inclosos quan les mesures imposades per les autoritats sanitàries permeten la celebració del seu acte d’inclusió.

El mateix succeeix ara amb Elba Garfella, que s’unirà a aquests noms. La interior va debutar en la J14 de la LF Endesa davant Tenerife a la Fonteta. Ho va fer jugant 14 minuts aportant amb 3 punts i 3 rebots.

Elba Garfella serà la desena jugadora a formar part del Mur dels Somnis de L’Alqueria des de la seua creació. El Club celebrarà -com succeeix amb Millán, Claudia, Paula, Alejandro i Awa- el seu acte d’inclusió quan la situació ho permeta, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Requisits per a ingressar al Mur dels Somnis

Els requisits que ha de complir un jugador/a de Valencia Basket per a obtindre el reconeixement al Mur, són els següents:

• El Club entén com a categories de formació les etapes infantil, cadet i júnior.

• El debut ha de produir-se en partit de competició oficial, europea o nacional de màxim nivell, amb el Primer Equip (no es tenen en compte partits amistosos).

• El jugador/a deure haver jugat en les categories de formació del Club els dos anys anteriors al seu debut amb el Primer Equip.

• En el cas que un jugador/a debute sense haver complit els dos anys en un equip de formació i continue formant-se en el Club fins a complir-los posteriorment, serà la seua participació en competició oficial després d’eixe moment la que es tinga en compte per a la seua inclusió al Mur dels Somnis.

Sobre Elba Garfella

La jugadora de 18 anys, natural de Manises, va arribar amb 13 al València Basket des del CBC Manises, passant per tots els equips A i B del Club des de la seua etapa infantil. Elba ja destacava en la seua edat cadet, formant part del quintet ideal del Campionat d’Espanya Cadet que es va celebrar en L’Alqueria del Basket. Sent júnior ja va disputar minuts en la segona categoria del bàsquet espanyol de la mà del NB Paterna, equip vinculat del València Basket, i també ja va formar part de la pretemporada del primer equip femení. El passat estiu al costat de la seua companya Claudia Contell va disputar el Mundial U19, perquè la interior és una habitual en les convocatòries de la selecció espanyola. Enguany, a més de repetir pretemporada amb el conjunt que dirigeix Rubén Burgos, arribant a jugar en el partit de presentació, s’ha consolidat en la rotació del NB Paterna amb el qual està fent una mitjana de 6.5 punts, 4.2 rebots i 1.1 assistències. Garfella ha continuat ajudant al primer equip de manera puntual aquesta temporada i finalment ha debutat de manera oficial.