Massalfassar i Xirivella busquen el tron de la Copa Hivern de galotxa a Aldaia

Este diumenge el Carrer Municipal aldaier acollirà les finals de les cinc categories

 

Redacción El Polideportivo CV

La III Copa d’Hivern de galotxa busca nous equips campions. Este diumenge el carrer de pilota d’Aldaia serà la seu, des de les 9:30 hores, de les cinc finals corresponents a les distintes categories de la competició: Categories A i B, Curtes A i B i Femenina. Si plou es jugarà a Borbotó.

Amb l’absència del campió de les dos edicions anteriors, la màxima categoria coronarà a un campió diferent. La final comptarà amb un protagonista conegut que vol llevar-se l’espina de l’any passat. Electrofassar Massalfassar, subcampió al 2021, anirà a per totes enguany, conscient de que no ho tindrà fàcil.

Enfront tindrà al campió de la fase regular, DecoCream Xirivella, que també busca inscriure el seu nom en el palmarés de la competició. A la lligueta, la partida prevista entre els dos equips no es va disputar, així que serà a la final quan es vegen les cares per primera volta al torneig.

La final de la categoria B presenta als dos equips més forts de la fase regular. Tant Ovocity Marquesat com Econsost Albalat dels Sorells acabaren com a campions de grup i es creuaran a la final amb les màximes aspiracions. Els d’Alfarp deixaren fora a semifinals al Quart B, mentre que els de l’Horta Nord eliminaren a Polinyà de Xúquer.

Foios i Pelayo també poden presumir d’haver sigut els equips més regulars de la categoria A de Curtes, amb la diferència de que els de l’Horta Nord finalitzaren com a campions i van accedir directament a la final. Per la seua banda, Pelayo hagué de superar a Tamborí a semifinals. Els duels de la primera fase estigueren repartits, ja que els valencians s’imposaren a Foios (35-70) i els foiers feren el mateix a Pelayo (25-70).

Caixa Popular Meliana A signà una lligueta impecable i va esperar rival mentre Gestoría Polo Nàquera i Petrés B es jugaven una plaça a la final. Seran els del Camp de Túria els encarregats d’intentar superar per fi als melianers, donat que als dos enfrontaments previs els de l’Horta Nord s’imposaren per marcadors molt ajustats (70-60 i 65-70).

Estudi Martí Borbotó i Ovocity Marquesat es disputaran el títol femení, després de que les de la Ribera Alta superaren a Justo Ballester Meliana a semifinals. Les de Borbotó són a priori favorites, ja que tant a sa casa (70-45) com a Alfarp (40-70) s’apuntaren el triomf a la fase regular.