Noa Djiu Morro, Elena Buenavida i Alicia Flórez, subcampiones d’Europa U18F

Les jugadores de Valencia Basket Noa Djiu Morro, Elena Buenavida i Alicia Flórezs’han emportat la medalla de plata del campionat d’Europa U18F en Heraklion (Grècia) amb la selecció espanyola de la seua categoria després de caure en la final davant Lituània per 75-78. Un subcampionat que deixa la sisena medalla d’este estiu per a Espanya, de nou amb molta presència taronja en el combinat nacional.

En el cos tècnic de l’equip espanyol també s’han penjat la medalla l’exjugadora taronja Irene Garí (que exercia de delegada) i l’exjugadora valenciana i nova entrenadora del Lointek Gernika Anna Montañana (assistent del seleccionador Bernat Canut).

Després d’una primera part molt igualada, la taronja Buenavida (que va acabar la final amb 36 punts) va sostindre a Espanya en el partit malgrat l’aparició ofensiva de la MVP del torneig Juste Jocyte per a entrar tres a baix en els últims deu minuts.

Les lituanes van pegar una urpada al partit en l’inici de l’últim acte però dos triples i un encert de mitjana distància de la pròpia Buenavida agarraven a l’equip nacional al partit per a arribar un per davall als últims segons del partit. Dos tirs lliures de Jocyte i que no entrara el triple final de les espanyoles li va donar el títol a les lituanes.

Les tres jugadores taronja han estat entre les més destacades del combinat nacional en esta competició. Elena Buenavida, que va ser inclosa en el Quintet Ideal del torneig, va acabar com la millor anotadora d’Espanya amb 12,6 punts de mitjana que va acompanyar amb 4,7 rebots i 2,3 assistències per a 12,6 de valoració. La interior Noa Djiu Morro va acabar el torneig amb una targeta de 5,3 punts i 7,3 rebots mentre que Alicia Flórez va aportar una mitjana de 5,6 punts, 3,7 rebots, 2,3 assistències i 1,7 recuperacions.

Emily Kalenik, millor rebotejadora defensiva del torneig

L’altra participant taronja del torneig, la pivot polonesa Emily Kalenik, ha tingut una destacada actuació especialment en la lluita baix les anelles, acabant com la millor rebotejadora defensiva del torneig (7,4) i la segona millor en rebots totals de la competició (10,9). Unes xifres que ha completat amb 8,7 punts i 1,4 recuperacions per a 16,7 crèdits (setena més valorada de la competició). Polònia ha acabat la competició en la huitena posició després d’aconseguir el seu únic triomf en l’eliminatòria de huitens deixant fora a l’amfitriona Grècia.