Una cadira de rodes en la pista de bàsquet

UNA CADIRA DE RODES EN LA PISTA DE BÀSQUET. JAVI LÓPEZ OFERIRÀ UNA XERRADA FORMATIVA AL GENOVÉS

 

Redacción El Polideportivo CV

 

Després de que en novembre de 2021 Ferran Pizcueta exposara de la importància d’entrenar fora de la pista, el C.B. Genovés torna a organitzar una jornada formativa al Poliesportiu “Paco Cabanes El Genovés”. Una sessió pràctica innovadora i necessària per als clubs de bàsquet i esportius en general. Agafat de la mà de la Federació de Bàsquet Valenciana, Aspromivise i l’entitat Davidcasinosesports proposen una forma d’entendre el bàsquet que demana pas entre els clubs esportius. Una jornada que intentarà cobrir les necessitats que es poden plantejar si alguna persona amb mobilitat reduïda i que necessita d’una cadira de rodes vol practicar aquest esport. “Com a club pensem que és una situació que no està coberta i que els clubs ens hem decomençar a plantejar. Que passaria si un xiquet o xiqueta amb cadira de rodes ens demana formar part d’un equip de bàsquet a peu? Em d’estar preparats com a club per donar solució i a més ofertar-ho per a que qualsevol persona en aquesta situació es puga plantejar fer esport de manera inclusiva”

Una proposta molt atrevida i que dona un pas endavant en la idea del C.B. Genovés de que totes les persones poden practicar bàsquet independentment de les seues capacitats.
Javi López serà la persona que impartirà el clínic, un entrenador amb un gran palmarès tant com a jugador com entrenador ja que va ser un dels responsables de la medalla de plata de la selecció espanyola als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro al 2016 en formar part del cos tècnic d’aquella selecció.

Una bona oportunitat per obrir el ventall de possibilitats d’un esport que absorbeix a moltes xiquetes i xiquets en el seu dia a dia, i que més prompte que tard van a ser el motor de la societat. El clínic serà el dilluns dia 30 de gener al Poliesportiu Paco Cabanes del Genovés, amb entrada gratuïta per a tots els públics i dirigida fonamentalment a totes aquells persones que creuen en el bàsquet com a ferramenta esportiva i educativa.