L’equip de la Llosa de Ranes es proclama cambió de la XL Lliga Caixabank de Raspall

Redacción El Polideportivo CV

La ‘XL Lliga CaixaBank de raspall’ s’ha tancat este diumenge dia 23 d’abril al trinquet de La Llosa de Ranes amb la final en la qual s’ha proclamat campió el trio local amb Iván, Murcianet i Ricardet, que ha superat per 30-20 el representatiu de Xàbia amb Vercher, Lorja i Néstor.

El trinquet s’ha omplit i la partida ha sigut molt bona, encara que en un primer moment semblava que la victòria del conjunt de La Llosa de Ranes es produiria ràpidament. I és que els quatre primers jocs han caigut del mateix costat per a deixar el marcador en 20-0.

En este tram, Iván, Murcianet i Ricardet han pegat més i millor. Cert és que Vercher, Lorja i Néstor han arribat a 30 en tres d’estos quatre parcials, però la iniciativa era blava: al rest, gràcies a les parades del traure de Vercher i al fet d’allargar la pilota perquè els rivals carregaren des de lluny. I al dau, per les bones tretes d’Iván i les precises definicions de Murcianet i Ricardet.

Però la final no mereixia un desenllaç folgat i menys encara el trio de Xàbia pels mèrits adquirits durant els quatre mesos de la competició. I així ha passat. Vercher ha fet un pas endavant; primer amb el traure, des d’on ha aconseguit uns quants quinzes directes, i posteriorment amb les restades des del fons del trinquet, bé per a neutralitzar les escomeses rivals o directament per a fer el quinze encarant-se dalt o a la llotgeta.

La reacció del rest de Piles ha fet que Lorja i Néstor també s’animaren. El mitger d’Alzira ha començat a parar pilotes de gran complexitat i acabar quinzes per dins mentre que el punter de Pego ha cobert l’escala amb seguretat i ha anotat quan la rematada s’ha quedat franca per la seua zona d’influència.

Amb esta evident millora dels de Xàbia ha tornat a passar que solament avançava un caseller del marcador, en este cas el roig, per a deixar la final igualada a 20 amb un enfrontament de brega i qualitat.

El tram final, els dos jocs que han atorgat la victòria a Iván, Murcianet i Ricardet, també han estat a l’altura que mereix la final de la competició per equips més significativa del raspall d’elit. Els de La Llosa de Ranes han desfet l’empat al rest en el segon val i amb el trinquet bramant per l’esforç de tots sis pilotaris.

A continuació, amb l’electrònic marcant 20-25, els dos equips han pegat de valent per a igualar a dos en el joc (30-30). Podia passar qualsevol cosa perquè s’atacava i es defensava amb molt de criteri i ganes als dos costats; també amb valentia. I ha arribat el val i per tant l’oportunitat per a guanyar per a l’equip blau, en un quinze molt disputat que ha acabat Murcianet tirant-li cap i tot. Després, la victòria per a La Llosa de Ranes es produïa en un colp pràcticament defensiu d’Iván quasi des del dau, que el pilotari d’Ontinyent ha enviat directe al tamborí, on Vercher estava esperant per a respondre de rebot que no ha pogut executar per la precisió del seu rival.

Abans de la final se li ha fet homenatge a Vicent Parra Aguado, conegut esportivament com a Parra, pilotari de Llanera de Ranes que va desenvolupar la seua trajectòria esportiva durant les dècades dels anys 80 i 90.

En acabar la final, en el lliurament de trofeus han participat el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el director d’Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Jaime Casas; el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López; el president de la Fundació per la Pilota, Juan Ureña; l’alcalde de La Llosa de Ranes, Evarist Aznar; l’alcalde de Castelló, Òscar Noguera; l’alcalde del Genovés, Pere Revert; l’alcalde de Piles, David Morant; i el regidor de l’Ajuntament de Xàbia, Albert Tur.