Els nous campions del Corte Inglés de galotxa es coronen a Alfarb

Montserrat va conquistar el títol de Primera de l'Autonòmic huit anys després davant Quart (70-15), a més de Tercera i Quart. Meliana, en les dos categories de Curtes, Godelleta, Marquesat i Massamagrell també es proclamaren campions de l'edició 48 del Campionat

 

Redacción El Polideportivo CV

El 48 Campionat Autonòmic de Galotxa Trofeu El Corte Inglés es va tancar aquest cap de setmana amb la celebració de les finals de la modalitat en carrer. Huit equips dels clubs de Godelleta, Marquesat, Massamagrell, Meliana i Montserrat es proclamaren campions en les partides decisives pels títols de Primera, Segona, Tercera, Quarta, Femenina, Juvenil, Curtes A i Curtes B, celebrades al carrer de pilota ‘Conrado Casanova Ferrando’ d’Alfarb, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Club de Pilota Marquesat.

El treball dut a terme per l’Ajuntament d’Alfarp durant els últims mesos en la rehabilitació de la instal·lació va permetre gaudir d’una canxa amb unes parets immaculades i un sòl en unes condicions excel·lents per a la celebració de les partides.

El club de Montserrat va ser el gran triomfador del cap de setmana, ja que es va apuntar les tres finals per a les quals es va classificar, entre elles la de Primera. Per la seua part, Meliana es va adjudicar les dos finals de la modalitat de Curtes.

PRIMERA

Lanzadera Montserrat A va tancar el cercle. Al potent equip montserrater, guanyador a l’últim lustre de l’Interpobles Edicom, la Copa Generalitat o la Supercopa, li faltava conquistar l’Autonòmic, que es resistia des del 2015. Després de dos subcampionats al 2020 i 2022, els de la Ribera es cobraren la revenja de l’any passat davant Kiwa Quart i s’imposaren per 15-70, victòria amb la qual totalitzen 6 títols, els mateixos que els quarters i Marquesat, dos per darrere dels 8 de Sollana.

Liderats per un incommensurable Alejandro, tota una realitat ja als seus 18 anys, acompanyat de Javi, Óscar i Rafa -amb Carlos a la reserva-, els de Montserrat dominaren la final des del principi, sense donar cap opció a Kiwa Quart, format per Carlos, Pepet, Alex i Berbis -amb Sergi de suplent-. El campió de 6 de les últimes 10 edicions s’hagué de conformar amb el subcampionat.

SEGONA

El club de les Valls tampoc va tindre sort en la final de Segona. El títol de la categoria de plata va ser per a Caixa Popular Godelleta. Els de la Foia de Bunyol, amb René, Juan, Álvaro i Antonio, superaren a Espai Aforo Quart B, que va formar amb Castillejo, Aarón, Ángel, Mario i Josep, per un ampli 30-70, i confirmaren que el club godelletà continua en una bona línia de creixement.

TERCERA

La final de Tercera, que tancà el cap de setmana, també va ser per a Montserrat. L’equip B es va imposar a Beniauto Faura D amb un clar 70-15. Odín, Andreu, Carles i Kevin van estar molt més encertats que Sergio, Kiko, Josep i Alberto.

QUARTA

Montserrat va completar el ‘triplet’ de triomfs amb el títol de Quarta. L’equip C va embutxacar-se el campionat amb un 70-50 contra Faura F. Salvador, Borja, Pablo i Javier guanyaren en una emocionant partida el seu duel contra Juanba, Alberto i Adrián.

FEMENINA

Una de les finals més disputades del cap de setmana va ser la corresponent a la categoria femenina. Amb Ovocity Marquesat i Justo Ballester Meliana H com a protagonistes, el títol es va quedar a casa després d’un resultat de 70-55. Laura, Meritxell, Mar i Andreea van repetir triomf -com a l’última edició de l’Interpobles- davant Carmen, Aina, Eva, Emma i Mar.

JUVENIL

La final juvenil també va oferir un gran nivell. Massamagrell i Algímia d’Alfara deixaren una bona imatge al carrer en una partida que es va apuntar el club de l’Horta Nord, amb Andreu, Joan i Pere, davant Víctor, Borja i Javier, per 50-30.

CURTES A

El club de Meliana va monopolitzar la final de Curtes A. L’equip C, amb Paco, Jose Orts i Jose Pla, s’imposà a Meliana D, amb Artur, Josep, Rubén i Pepe, per 70-25.

CURTES B

Meliana va repetir títol a la categoria B de Curtes. Els melianers, amb Rixar, Leo, José Luis i Marc, guanyaren per 70-50 a Sara, Palmira, Valero i Jose.

Durant tot el cap de setmana, participaren en el lliurament de trofeus i medalles per als equips campions i subcampions Vicent Alfonso, regidor d’Esports d’Alfarb; Pau Pérez Rico, director regional de Comunicació i Relacions institucionals d’El Corte Inglés; Lara González, alcaldessa de Quart de les Valls; Amparo Pardo, alcaldessa de Godelleta, amb la regidora Paqui Rico i el regidor Vicente Ruiz Chaparro; Josep Martínez, regidor d’Esports de Montserrat; Joan Amer, regidor de Pilota de Faura; Vicent Sanz, coordinador d’Esports del Marquesat; i Juanba Camarelles i Susana Martínez, vicepresidents de la Federació de Pilota Valenciana.