Gavarda, Beniparrell, Bicorp i Meliana, últims campions al Genovés

Redacción El Polideportivo CV

 

Les finals del 40 Campionat Autonòmic de raspall Trofeu Diputació de València es van tancar el passat dissabte amb la celebració de les últimes cinc finals, corresponents a les categories de Primera masculina i Segona A i B masculina i femenina. Gavarda, Beniparrell, Bicorp -amb dos títols- i Meliana es van sumar a La Vall, Moixent, Genovés, Castelló de la Plana, Oliva, Sumacàrcer, Toni Sáiz (cadira de rodes) i un tercer títol per a Bicorp, clubs que alçaren els seus títols en les finals jugades els dies 8 i 9.

En aquesta ocasió, les partides celebrades al carrer Mestre Hernández del Genovés tornaren a reunir a nombrós públic per a gaudir d’unes finals que comptaren amb la col·laboració tant de l’Ajuntament com del Club Pilota Genovés.

PRIMERA

A Primera masculina, el CPV Gavarda i Cooperativa El Progreso Bicorp reeditaren la final celebrada fa dos anys, amb el mateix resultat. Els de la Ribera Alta conquistaren el seu segon títol amb un triomf per la mínima (35-40) davant els de la Canal de Navarrés, després d’una final molt equilibrada.

Això sí, Pau, Jordi Momparler i Rafa Giner -amb Favarero com a reserva- dominaren al marcador durant pràcticament tota la partida, especialment durant la primera meitat. Però Víctor, Borja i Nicolás -amb Mario com a suplent- aconseguiren igualar a 30 i començà una nova partida. Tot i això, Gavarda sumà el següent joc des del rest, però el mateix van fer els rojos i tornà l’equilibri. Al joc decisiu, amb Bicorp novament al traure, el títol es va decantar per al conjunt de Gavarda.

SEGONA

La sort que no va tindre el club bicorpí a Primera sí la va gaudir a les finals de Segona masculines. A Segona A, Ecomuseo Bicorp B va aconseguir una àmplia victòria davant Castelloner B. L’equip format per Javier, Alejandro i Hugo s’imposà per 40-15 a Edu, David Monleón i Vicente Poveda.

Pel que fa a Segona B, Bicorp C va superar al CPV El Dauet la Llosa de Ranes per 20-40. Diego, Germán, Sergio i Alexis s’embutxacaren el triomf davant Roberto, Fede i Josep.

Quant a les categories femenines, Beniparrell i Meliana es va tornar del Genovés amb el campionat a la butxaca. A Segona A, Ajuntament de Beniparrell B es va proclamar campió en la final que el va enfrontar a Estudi Martí Borbotó B. Paula, Mireia i Noelia confirmaren la seua superioritat amb el triomf per 40-20 davant Clara, Luna i Adriana.

Per últim, a Segona B, Justo Ballester Meliana s’apuntà la victòria contra Alqueria d’Asnar B. Mar Devís, Emma i Mar Alfonso dominaren per 40-10 el seu duel davant Cristina, Ninfa i Andrea.

Durant aquesta última jornada de finals participaren en el lliurament de trofeus i medalles Vicent Mompó, nou president de la Diputació de València i alcalde de Gavarda, qui va ser l’encarregat de donar la copa de campions a l’equip gavardí; Pedro Cuesta, diputat d’Esports de la Diputació de València; Pablo Vilar, alcalde del Genovés; Nuria Mengual, Salvi Pardo i Trini Montañana, alcaldesses de Bicorp, la Llosa de Ranes i Meliana; Julián García del Caño, regidor d’Esports del Genovés; Ana Giménez, tinenta d’alcaldia, i Vicen Martínez, regidora d’Esports de Beniparrell; Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana; i Pablo Esteve, Susana Martínez i Susana Serrano, vicepresident i vicepresidentes de la FPV.