Aspromivise. Xàtiva. (24/06/21)
Aspromivise sempre ha utilitzat l’esport com una ferramenta molt potent per a aconseguir èxits socials. Per altra part l’esport sempre s’ha vinculat a iniciatives de rendiment, de millora tècnica… i altres aspectes que acaben amb èxits esportius quantitatius. Des de fa temps, l’esport no tan sols és rendiment, ja que una vessant més social acompanya a iniciatives que tenen l’esport com a fil conductor. I en aquest punt és quan Aspromivise comença a prendre protagonisme. Tornem una setmana enrere i viatgem a Llíria, ciutat identificada amb la música i en algun temps al bàsquet. Però ho fem per vincular dos esports molt diferents, però que compartien pista per un mateixa finalitat, una campanya titulada “Una cistella pel Sàhara”, campanya que es portava a terme a través del bàsquet de formació. Aspromivise va participar en aquesta jornada esportiva que pretenia aconseguir dos objectius. Un primer vinculat a la formació dels entrenadors/es i jugadors/es i un segon que tenia com a finestra donar visibilitat a la problemàtica que està vivint el poble Saharaui.
Des de l’associació de Xàtiva comentaven que “formar part d’una activitat on ens permet mostrar una forma de veure l’esport més inclusiva, on totes i tots tenen opció de participar independentment dels gustos esportius i de les capacitats motrius és un pas endavant per generar una altra forma d’entendre l’esport. Estem convençudes que els entrenadors i entrenadores han de tindre ferramentes per completar la formació de les jugadores i jugadors. No tan sols és important generar millores tècniques sinó tots aquells aspectes que van més enllà de la pista i que de segur van a acompanyar a totes i tots durant la seua vida. L’esport ha de ser un espai per formar persones i a nosaltres ens han donat l’oportunitat de fer-ho en un espai on, la finalitat era mostrar la situació que està vivint una població com el Sàhara”.
Una acadèmia de bàsquet pionera i referent en la formació de xiquetes i xiquets, un club com el Bàsquet Llíria, bressol durant molts anys del bàsquet valencià, Paco Alarcón, un dels ponents de més prestigi de l’estat en bàsquet de formació, i Ferran Pizcueta, una de les persones que utilitza l’esport per formar persones i després jugadores i jugadors, i a tot aquest cartell acompanyava Aspromivise per aportar el seu missatge.
El propi Ferran comentava només acabar l’activitat “l’excel·lent qualitat humana i formativa que ha permés emocionar i aportar coneixement a jugadors/es, entrenadors/es i famílies. Són experiències que t’il·lusionen i et reforcen la convicció de que podem contribuir a fer un món millor entre totes”.
Ben clara la línia de la iniciativa i el contingut a transmetre a tots els assistents al Clínic, que a més de realitzar la seua aportació econòmica per a la campanya “una cistella pel Sàhara”, rebien un missatge de com ha d’enfocar-se la formació de les més menudes i menuts a través de l’esport.