Xàbia celebra la final del VIII Trofeu Diputació d’Alacant

Redacción El PolideportivoValencia. (31/07/21)


Giner i Conillet o Salva Palau i Félix alçaran el títol del campionat d’escala i corda més representatiu de la província

Tres alacantins, dels deu participants, lluitaran per escriure el nom al quadre d’honor


El trinquet de Xàbia decidirà este divendres al campió de la huitena edició del Trofeu Diputació d’Alacant d’escala i corda. A partir de les 20.00 hores i en directe mitjançant la plataforma ‘Proximia TV’, la instal·lació de la Marina Alta acollirà l’enfrontament de Giner i Conillet amb Salva Palau i Félix.

Giner i Conillet són uns dels màxims exponents del present i futur de la modalitat per dalt de la corda a la província alacantina. El pilotari de 23 anys defensa la corona conquerida a l’edició passada amb Tomàs II. Aquell torneig va significar la reivindicació del rest en la primera línia i, a partir d’ací, el de Murla va consolidar-se entre els millors escaleters. Això va significar que Giner participara com a titular a la Copa i la Lliga amb una actuació destacada, semifinalista i finalista respectivament. Després de caure als quarts de final de l’Individual, el murler ha recuperat sensacions guanyadores formant amb altre jove jugador de la Marina Alta.

Conillet s’ha reafirmat com a mitger al VIII Trofeu Diputació d’Alacant. El d’Orba ha aprofitat les eliminatòries per a mostrar un nivell per a tindre’l en compte a les següents competicions. Als seus 24 anys, Conillet va tornar a l’escena escaletera en proclamar-se campió de la Copa 2 en la temporada anterior. Gràcies a este resultat i el joc exhibit, l’orber va obtenir una plaça a la Lliga com a punter. Ara, Conillet jugarà per a alçar el seu primer trofeu en l’elit com a mitger.

Això és possible pels resultats que s’han donat amb anterioritat. En quarts de final, Giner i Conillet van desfer-se de Marc i Héctor en una eliminatòria molt disputada al trinquet de Murla. El 60 per 55 que va reflectir el marcador va classificar a la parella de la Marina Alta per a unes semifinals on es van enfrontar amb Genovés II i Santi. En esta ocasió, l’equip de Giner va accedir a la final en véncer per 60-35 al trinquet d’Ondara.

A l’altre costat de la corda estarà una parella que combina la veterania amb el futur. Per un costat, Félix és un dels mitgers més destacats de la modalitat. Als seus 41 anys, el de Dénia és el màxim referent de l’escala i corda a la província d’Alacant. Félix i els seus contrincants són els tres representants alacantins, deu de setze participants en total, que més lluny han aplegat en l’únic torneig que es disputa íntegrament a trinquets del sud de la Comunitat Valenciana. Félix buscarà guanyar el primer títol de la temporada, després de fregar-ho amb els dits amb el V Trofeu Villarreal CF i el Trofeu Festes de la Santíssima Sang de Dénia.

Per obtenir-ho, Félix tindrà darrere a la gran revelació del campionat. Salva Palau ha sabut que era el moment i fer-se valdre, i tant que ho ha aconseguit. La posició de rest és la més cara en l’escala i corda i el d’Alginet devia executar una gran actuació en el trofeu alacantí per a ser tingut en compte per a futurs campionats. El rest de 23 anys va ser una de les grans sorpreses del Campionat Individual de 2020 en arribar fins a les semifinals. Això es va traduir amb el debut en la Lliga com a suplent i en una plaça com a cap de sèrie en l’última edició del mà a mà, on va ser eliminat tot just començar. Així, el net de Juliet necessitava oferir un bon nivell de joc en esta oportunitat d’or i s’ha conjugat a la perfecció amb tot un pilotari expert com és Félix.

Salva Palau i Félix van iniciar el VIII Trofeu Diputació d’Alacant amb una victòria sobre Puchol II i Carlos per 60-45 al trinquet d’Ondara. A les semifinals, el conjunt finalista va obtenir el billar per a Xàbia en superar a Pere Roc II i Héctor per 60-35, amb Félix actuant com a local al trinquet ‘El Rovellet’ de Dénia.




XÀBIA CELEBRA LA FINAL DEL VIII TROFEU DIPUTACIÓ D’ALICANTE

Giner y Conillet o Salva Palau y Félix levantarán el título del campeonato más representativo de escala i corda de la provincia

Tres alicantinos, de los diez participantes, lucharán por escribir el nombre al cuadro de honor

El trinquet de Xàbia decidirá este viernes al campeón de la octava edición del Trofeu Diputació d’Alacant de escala i corda. A partir de las 20.00 horas y en directo mediante la plataforma ‘Proximia TV’, la instalación de la Marina Alta acogerá el enfrentamiento de Giner y Conillet con Salva Palau y Félix.

Giner y Conillet son unos de los máximos exponentes del presente y futuro de la modalidad por arriba de la cuerda en la provincia alicantina. El pilotari de 23 años defiende la corona conquistada a la edición pasada con Tomás II. Aquel torneo significó la reivindicación del resto en la primera línea y, a partir de aquí, el de Murla se consolidó entre los mejores escaleters. Esto significó que Giner participara como titular en la Copa y la Liga con una actuación destacada, semifinalista y finalista respectivamente. Después de caer en los cuartos de final del Individual, el murler ha recuperado sensaciones ganadoras formando con otro joven jugador de la Marina Alta.

Conillet se ha reafirmado como mitger en el VIII Trofeu Diputació d’Alacant. El de Orba ha aprovechado las eliminatorias para mostrar un nivel para tenerlo en cuenta en las siguientes competiciones. A sus 24 años, Conillet volvió a la escena escaletera al proclamarse campeón de la Copa 2 en la temporada anterior. Gracias a este resultado y el juego exhibido, el orber obtuvo una plaza en la Liga como punter. Ahora, Conillet jugará por levantar su primer trofeo en la élite como mitger.

Esto es posible por los resultados que se han dado con anterioridad. En cuartos de final, Giner y Conillet se deshicieron de Marc y Héctor en una eliminatoria muy disputada en el trinquet de Murla. El 60 por 55 que reflejó el marcador clasificó a la pareja de la Marina Alta para unas semifinales donde se enfrentaron con Genovés II y Santi. En esta ocasión, el equipo de Giner accedió a la final al vencer por 60-35 en el trinquet de Ondara.

Al otro lado de la cuerda estará una pareja que combina la veteranía con el futuro. Por un lado, Félix es uno de los mitgers más destacados de la modalidad. A sus 41 años, el de Dénia es el máximo referente de la escala i corda en la provincia de Alicante. Félix y sus contrincantes son los tres representantes alicantinos, diez de dieciséis participantes en total, que más lejos han llegado en el único torneo que se disputa íntegramente en los trinquets del sur de la Comunitat Valenciana. Félix buscará ganar su primer título de la temporada, después de rozarlo con los dedos con el V Trofeu Villarreal CF y el Trofeu Festes de la Santíssima Sang de Dénia.

Para obtenerlo, Félix tendrá detrás a la gran revelación del campeonato. Salva Palau ha sabido que era el momento para hacerse valer, y tanto que lo ha conseguido. La posición de resto es la más cara en la escala i corda y el de Alginet debía de ejecutar una gran actuación en el trofeo alicantino para ser tenido en cuenta en futuros campeonatos. El resto de 23 años fue una de las grandes sorpresas del Campeonato Individual de 2020 al llegar hasta las semifinales. Esto se tradujo con el debut en la Liga como suplente y en una plaza como cabeza de serie en la última edición del mano a mano, donde fue eliminado apenas empezar. Así, el nieto de Juliet necesitaba ofrecer un buen nivel de juego en esta oportunidad de oro y se ha conjugado a la perfección con todo un pilotari experto como Félix.

Salva Palau y Félix iniciaron el VIII Trofeu Diputació d’Alacant con una victoria sobre Puchol II y Carlos por 60-45 en el trinquet de Ondara. En las semifinales, el conjunto finalista obtuvo el billete para Xàbia al superar a Pere Roc II y Héctor por 60-35, con Félix actuando como local en el trinquet ‘El Rovellet’ de Dénia.