Ana, Amparo i Isabel ja són finalistes de la Lliga CaixaBank de raspall

Redacción El Polideportivo CV

La XVII Lliga CaixaBank de raspall femení professional ja té finalistes. El trinquet ‘Eusebio’ de Sueca va decidir aquest dimarts l’equip que acompanyarà a Ana, Amparo i Isabel, ja classificades, a la partida pel títol que es disputarà el pròxim diumenge a Pelayo (17:30 hores) amb les càmeres d’À Punt Mèdia en directe.

Aida, Anabel i Júlia certificaren el seu bitllet per a la final després de véncer a Victoria, Natalia i Mireia (25-15) en la cinquena i última jornada de la fase regular. La partida havia de decidir quina de les dos formacions, igualades a 6 punts, seria l’escollida per al duel definitiu. 

L’equip d’Aida, que va començar aquesta Lliga CaixaBank amb derrota, ha sabut refer-se i s’ha apuntat el triomf en les tres partides següent. En canvi, el conjunt de Victoria, que va adjudicar-se els seus dos primers compromisos, no va aconseguir mantindre el nivell i va cedir primer a Bellreguard i després a Sueca.

La partida entre els dos candidats a jugar la final de la Lliga CaixaBank va respondre al que s’esperava: tensió, nervis i equilibri. Les blaves agarraren avantatge i es mostraren més sòlides i encertades, amb una destacada actuació de les tres jugadores, mentre que l’equip de Victoria va estar més imprecís en moments claus de la partida.

Tot i això, el duel va estar igualat fins el 15-15, quan les blaves s’asseguraren primer el seu traure i després, des del rest, segellaren el passaport cap a la final.

A la segona partida a la canxa suecana estava en joc la plaça per a l’enfrontament pel tercer i quart lloc. Les rivals de Victoria, Natalia i Mireia seran Erika, Mar i Marina, que s’imposaren a Irene, Myriam i Joana (25-10).

Després d’un inici fluix, l’equip liderat per Mar s’ha embutxacat dos triomfs i encara amb molta il·lusió el duel pel bronze. A Sueca, dominaren la partida amb autoritat i exhibiren un bon nivell de joc, davant el qual l’equip d’Irene no va saber reaccionar.

Aquest dijous tindrà lloc la presentació de la final de la Lliga CaixaBank, a partir de les 11:00 hores a la seu de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat. 

L’acte comptarà amb la presència de la secretària autonòmica de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Paula Añó; el director general de l’Esport, Luis Cervera; el director d’Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Jaime Casas; el director esportiu de la Federació de Pilota Valenciana, Santi Navarro, a més de les jugadores dels equips que participaran en la final.

Diumenge, el trinquet Pelayo acollirà des de les 15:45 la partida pel tercer i quart lloc. A continuació, a les 17:30, arribarà la gran final; serà la primera vegada que la ‘catedral’ del cap i casal alberga una final de pilota femenina professional