Huit equips per a disputar la tretzena edició del Trofeu Diputació de Castelló

Els millors escaleters de l’elit es reuneixen en el torneig més important que es disputa a la província. Cada formació representa a una localitat castellonenca i la competició viatjarà a un total de cinc trinquets.

Redacción El PolideportivoValencia. (31/07/21)

Els millors pilotaris de l’elit apleguen a Castelló amb la disputa del torneig més important que es juga cada any a la província. El Trofeu Diputació de Castelló d’escala i corda celebra la seua tretzena edició amb un cartell que reunirà a les figures més importants que formen part del cartell de la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana. Un total de huit parelles lluitaran per este títol mitjançant un format d’eliminatòries amb quarts de final, semifinals i final. Cada equip representarà a una localitat de la província castellonenca.

La composició és la següent: Genovés II i Nacho (Vistabella del Maestrat), De la Vega i Jesús (La Vall d’Uixó), Puchol II i Bueno (Vila-real), Giner i Tomàs II (Borriol), José Salvador i Santi (Borriana), Pere Roc II i Álvaro Gimeno (Onda), Marc i Pere (Almassora) i Soro III i Javi o Félix (Traiguera).

La competició iniciarà este dimarts, dia 3 d’agost, al trinquet Tio Pena de Massamagrell amb l’enfrontament de les formacions de Vistabella del Maestrat i La Vall d’Uixó. Les eliminatòries també viatjaran a Vila-real, Onda, Borriana i Borriol, mentre que la final tornarà a la localitat vila-realenca, el dia 27 d’agost.

A més del XIII Trofeu Diputació de Castelló, a partir de les semifinals també se celebrarà el Trofeu Joves abans de les partides dels majors. En la primera eliminatòria es mesuraran Lostado i Hilari amb Mario i Carlos, mentre que al segon duel es batran Pablo de Borriol i Guillermo amb Diego i Conillet.

El torneig ha sigut presentat este divendres a la seu de la Diputació de Castelló amb la participació de Patricia Puerta, vicepresidenta primera de la institució provincial, i Manolo Martí, representant de les comarques de la província de Castelló i patró de la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota, mentre que la Federació de Pilota Valenciana ha estat representada pel seu vicepresident, Pedro López. “Us donem la benvinguda a esta, la vostra casa. Des de la Diputació de Castelló seguirem col·laborant amb un esport que és nostre, que són les nostres arrels. Hem d’anar de la mà. Agraïm la tasca que feu per a promocionar la província allà on jugueu”, ha declarat Patricia Puerta.

Per la seua part, Manolo Martí ha explicat que “enguany mantenim la línia dels huit equips com l’edició passada. A més, des de la Fundació hem pujat el nivell dels joves perquè siga més atractiu i es coneguen els jugadors de la província com Pablo de Borriol i Diego d’Onda”.

Així mateix, el representant de les comarques del nord ha incidit en la importància de l’acord de col·laboració «amb ‘EnerHi’ que no soles patrocinarà el Trofeu Diputació de Castelló, sinó que també sufragarà les partides de festes a les localitats castellonenques. Cal no oblidar al Villarreal CF. És una gran satisfacció tindre uns patrocinadors d’este nivell i això és possible perquè tenim el suport d’institucions públiques com la Diputació de Castelló”.

Entre les opinions dels jugadors cal destacar la d’un dels favorits per al títol, Soro III, ja que el de Massamagrell ha manifestat que “és un trofeu que normalment se m’ha donat bé. Tinc sensibilitat per Castelló. Per a mi sempre és un plaer jugar ací. Em sent molt ben tractat, respectat i valorat”. A més del rest de l’Horta Nord, José Salvador, Jesús i Álvaro Gimeno també han participat de l’acte de presentació.