Última Hora de la Pilota Valenciana: Trofeu de Llargues Diputació d’Alacant i Trofeu d’Estiu d’Escala i corda

Redacción El Polideportivo CV

Sella, Mutxamel, Laguar i Orba, campions del Trofeu Diputació d´Alacant

 

Sant Joan d’Alacant va acollir aquest cap de setmana les finals de la 39 Lliga de llargues Trofeu Diputació d’Alacant 2023, celebrades al carrer natural de Benimagrell. Els clubs de Sella, Mutxamel, la Vall de Laguar i Orba s’adjudicaren els títols a les diferents categories en unes jornades que van comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant i el Club Pilota Benimagrell.

A la final de Primera, emesa en streaming pel Youtube de la Federació, Sella va revalidar el títol conquistat fa un any davant el mateix rival, Parcent. Els dos equips es tornaven a veure les cares per tercer any seguit en una final que havia despertat molta expectació i que va reunir a una gran quantitat de públic, però que va tindre el color roig de l’equip de Sella des del primer moment.

Els de la Marina Baixa, amb el veterà Martines a la banca, Pablo, Jesús, Toni i David, es van adaptar molt millor al carrer i dominaren de principi a fi. Martines va estar molt encertat des del traure, mentre que Pablo i Toni es mostraren molt sòlids al rest i Jesús i David remataven a la punta.

Per la seua part, l’equip parcentí no es va trobar gens còmode. Gaizka, Alejandro, Quico, Germán i Iván a penes podien fer res davant el vendaval de joc sellard. El gran reforç del club de la Marina Alta per a aquest campionat, Alejandro de Montserrat, no va poder lluir tot el seu potencial i va passar inadvertit mentre els quinzes queien a la butxaca rival.

D’aquesta manera, la final es va resoldre per la via ràpida. El 10-1 definitiu suposà el segon títol consecutiu i el quart del seu palmarés per als de Sella, campions també al 2014 i 2015.

SEGONA

Mutxamel va tornar a estar de celebració. Si una setmana abans, a les finals de palma, el club mutxameler es va adjudicar el títol de Tercera, en aquesta ocasió el premi va ser el campionat de segona de llargues.

L’equip de Borja, Pepe, Héctor, Daniel, Yago, Guillermo i Óscar va superar per 10-5 a Sant Vicent en una final que també va gaudir d’un gran ambient. Els integrants del club de Sant Vicent -Sergi, Iván, Fernando, Pablo, Javier i José Miguel- van lluitar fins el final i van ser un molt digne finalista.

TERCERA

També per 10-5 es va tancar la final de Tercera. En aquesta ocasió, La Vall de Laguar va imposar-se a Gestoría Polo Nàquera. Els valencians -amb Enrique, Salva, Dani, Lluís, Lluís i Diego-, que s’havien plantat a la final després d’eliminar a Agost B, van tractar de donar la sorpresa, però el títol se’n va anar cap a la Vall, carregat per Roberto, Josep Miquel, Carlos, Pau, Ricky i Joan.

JUVENIL

El CPV Orba es va apuntar el campionat de la categoria juvenil en una emocionant partida resolta amb un marcador de 8-6. Els orbers, que jugaren amb Mar F., Marc S., Joan, Alex, Elies, Xavi i Pau, van mostrar-se més encertats en el tram final davant Pere, Jordi, Ulises, Iker, José Ignacio i Adrià i s’embutxacaren el títol.

Els lliuraments de trofeus i medalles durant el cap de setmana van correspondre a José Luis Olcina i Manolo Nieto, regidors de Sant Joan d’Alacant; Joan Ripoll, alcalde de Parcent; Juan Carlos Mengual, alcalde de la Vall de Laguar; Rafael García, alcalde, i José Ángel Pérez, regidor d’Esports de Mutxamel; Saoro Oliver, regidor d’Orba; Ricardo Bernabéu, regidor d’Esports de Sant Vicent del Raspeig; David Mas i José Vicente Llorca, regidors de Sella; i Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana, i Juanra Such, vicepresident de la FPV de Jocs a Ratlles.

Xilxes reconquista el Trofeu d’Estiu d’Escala i corda a Torrent

 

El 10 Campionat del Trofeu d’Estiu d’escala i corda va finalitzar aquest cap de setmana amb la celebració de les finals al trinquet José María Veguer de Torrent. Deu equips dels clubs de Xilxes, Petrer, Manises, Moncada, Llíria, Algímia d’Alfara, Vinalesa, Almassora i Torrent van ser els protagonistes de la jornada on es van disputar els títols de les categories de Primera, Segona, Tercera i Quarta A i B. Aquestes finals han tingut la col·laboració de l’Ajuntament i el Club de Pilota Trinquet de Torrent.

PRIMERA

Vicenta Palasí Xilxes ho va tornar a fer, es va proclamar guanyador del campionat per segon any consecutiu per una àmplia diferència davant Delifret- Magber Petrer. L’equip de la Plana Baixa, format per Pablo, Álvaro, Héctor i Vicent, no va deixar indiferent al públic, va estar molt encertat en tot moment i no va deixar opció als seus rivals Francisco, Ángel, Paulino i Juan, encara que els quinzes van ser llargs. El resultat final va ser de 60-15.

SEGONA

El CPV Moncada també va demostrar ser un equip consolidat i amb ganes d’emportar-se el títol. Gabriel, Adrián i Vicent van estar molt encertats davant de Jaume, Salva i Lluís de l’equip de Caixa Popular Manises, que va començar amb dificultats però al llarg de la partida va entonar-se, encara que ja era massa tard per a remuntar.

TERCERA

A la final de Tercera, CPV Algímia d’Alfara va destacar per damunt de CPV Llíria A embutxacant-se el campionat per 25-60. Àngel, Víctor i Javier van destacar més en el seu joc que Antonio, Damian, David i Miguel.

QUARTA A

CPV Vinalesa A es va emportar el títol de Quarta A. L’equip de Julio, José Luis i Jorge va véncer el campionat amb un 60-35 contra Vicente, Juan, David Blanch i David Blanch del CPV Almassora.

QUARTA B

Una de les finals més disputades del cap de setmana va estar corresponent a la categoria quarta B. Adrian, Pau, Juan i Albert del Trinquet de Torrent E ho van donar tot fins a l’últim moment contra Enrique, Toni i Adrián de l’equip de CPV Moncada C, que en l’últim joc van guanyar la partida per 55-60.

Durant tot el cap de setmana, participaren en el lliurament de trofeus i medalles per als equips campions i subcampions Mamen Santarrufina, Pasqual Balaguer i Pedro López, vicepresidents de la Federació de Pilota Valenciana.

RESULTATS:

Primera:

Vicenta Palasí Xilxes A 60

Delifret-Magber Petrer 15

Segona:

Caixa Popular Manises A 35

CPV Moncada A 60

Tercera:

CPV Llíria A 25

CPV Algímia d’Alfara 60

Quarta A:

CPV Vinalesa A 60

CPV Almassora 35

Quarta B:

Trinquet de Torrent E 55

CPV Moncada C 60 a visibilitat i repercussió al campionat”.